PROSJEKTLEDERNES BLOGG

Tegnsangkonferanse i Trondheim 19.november 2013 på Kultursenteret Isak.

Konferansen ble gjennomført med 60 deltakere fra ulike skoler og barnehager i Trondheim & omegn.Konferansen vekket stor begeistring med oppfordring om årlige kurs.Innholdet bestod av tegnsang med utgangspunkt i våre to tegnsangbøker: "Tegnsang , sangbok for alle" som er  tilpasset skolebarn og Gynge lille venn som er tilpasset de minste barna, 0-6 år. Vi gjennomførte også  workshop med trommekurs.

Det har vært svært hyggelig med alle positive kommentarer og ønsker om flere slike dager, i etterkant av konferansen.

Turid og Ellen

Bonn\ Tyskland 9.-14. juli 2013

Vi deltok i regi av Europa Cantate som tegnsanginstruktører. Tema for festivalen var: "Youth Choirs in movements".På festivalen deltok 1000 ungdommer fra mange ulike nasjoner. På vår workshop deltok ca 60 fra 4 nasjoner. Aldersgruppen på workshoppen var fra 13- 24 år.  Festivalen varte i fem dager og endte opp i en stor konsert der alle presenterte arbeid fra sine workshops.  Konserten ble omtalt i  tysk presse. Vår workshop fikk overskriften og ble omtalt som nytt og banebrytende arbeid. Utrolig arti!!  Vi gjør det gjerne igjen!!

Nidarosdomen 01.06.11

Stolt prosjektledelse!! Tenk å få synge for selveste kongen og dronningen, samt storhertugen av Luxemburg! Tenk å få vist fram alle våre 300 flotte korister fra våre seks skoler.Tegnsolistene fikk til og med en personlig hilsen fra dronning Sonja med tegn. Personlig hilsen fikk også alle seks barna med hørselstap fra våre seks skoler som er med i prosjektet! Prosjektledelsen er svært nysgjerrig på hva dronningen snakket så lenge med blomsterpikene om? Inne i kirka ble det en magisk opplevelse. Når storkoret stemte i fyllte de vakre barnestemmene hver en enste krok av det vakre kirkerommet. Takk til dere alle som bidro, og som gjorde det mulig å gjennomføre dette stuntet!!

Dette gjør vi gjerne igjen!! 

Tur til Ørebro 26-29.mai 2011

Det ble en spennende tur med mange fine opplevelser. Vi stiftet bekjentskap med miljøet rundt barn og unge med hørselstap i Ørebro, og fikk lære mye om hvordan de jobber i Ørebro. Blant annet fikk vi vite at tegnspråk har blitt en del av kulturskolens virksomhet, som et eget fag. Det gjør at barn og unge med hørselstap på et tidlig tidspunkt får mulighet for å lære hvordan tegn kan inngå som en naturlig del av det musikalske hverdagslivet, og som en vakker estetisk uttrykksform.

Dette fikk vi mange og gode eksempler på gjennom vår felles konsert. Under konserten i Betelkyrkan ble det benyttet tegn til sanger, men også tegnposi. Se videosnutt "Kalimba" på denne siden  www.tegnsang.no/ videosnutter.

Konserten ble en stor inspirasjon for oss alle. Også for våre ungdommer i faddergruppa. Det ble også et rørende møte mellom  noen av våre ungdommer og de svenske ungdommene. Kanskje kommer noen hit til oss på besøk for å delta på vår konsert i Olavshallen 19. november 2011. Det håper vi.

Det var en flott gjeng å dra på tur med. Det er mye læring i alt som skjer. Fleksibilitet er viktig når endringer skjer. Vår  planlagte workshop sammen med faddergruppa måtte endres pga noen misforståelser. Det gjorde at vi ble invitert til Birgittaskolen hvor det var 130 elever med hørselstap i salen. Her viste faddergruppa seg fram på en strålende måte som konferansierer og tegnsolister. Snakk om mestrende forbilder!! Tusen takk til dem!